Omdat ik binnenkort ga verhuizen, ben ik genoodzaakt afstand te doen van een deel van mijn broninformatie.
Daarom mag jij mijn genealogische maandbladen en uitgaven
>>>>>Gratis op komen halen <<<<<
Je kunt een berichtje sturen naar mijn email. Zie hiervoor mijn contactgegevens.
Als jij uitgebreid onderzoek doet naar je familiegeschiedenis of toevallig iemand kent, dan mag je de hierna getoonde maandbladen gratis komen ophalen.
De meeste uitgaven heb ikzelf ook gekregen en die wil ik nu doorgeven.
Mocht je na eigen gebruik de boekjes niet meer nodig hebben, dan hoop ik dat jij ze ook doorgeeft aan anderen die ook bezig zijn met hun familiegeschiedenis.
Zo helpen we elkaar om onze eigen familiegeschiedenis te ontrafelen.
Zeer waardevolle genealogische bronnen en informatie
Sinds 1990 ben ik zeer actief met mijn grootste hobby, het ontrafelen van de genealogische gegevens en de familiegeschiedenis van de familie van de Lisdonk. Gelukkig ben ik daarbij geholpen door onderzoekers die veel tijd gestoken hebben in het transcriberen van oude protocollen en documenten. Daardoor kon ik teruggaan tot voor 1300. Mijn voorouders kwamen waarschijnlijk vanuit Den Bosch en omgeving om uiteindelijk neer te strijken in het dorpje Spoordonk bij Oirschot in Noord-Brabant. De meeste nakomelingen kon ik daarom vinden in deze streken. Vanuit Spoordonk verplaatste de familie zich langzaam van Oost-Brabant naar West-Brabant, maar ook ver daarbuiten. Mijn eigen directe voorouders kwamen vanuit Spoordonk in eerste instantie terecht in Moergestel om daarna via Goirle onder Tilburg in Tilburg zelf te belanden. Zelf ben ik dan ook in die stad geboren.
Omdat ik van plan ben te gaan verhuizen van een huis naar een appartement ontkom ik er niet aan om ruimte te maken in het archief wat ik sinds 1990 opgebouwd heb. Hierbij heb ik o.a. heel veel gebruik gemaakt van genealogische tijdschriften en uitgaven om de familiegeschiedenis in beeld te brengen. Maar uiteraard ook van de vele oude archiefstukken zoals protocollen e.d. die beschikbaar zijn in de diverse archieven. Het resultaat vindt je op deze website en in mijn boek dat ik uitgegeven heb.
De hierna getoonde tijdschriften en maandbladen heb ik niet meer nodig voor mijn onderzoek. De gebruikte informatie en bijbehorende bron heb ik voor mezelf wel bewaard.
Campinia is een uniek driemaandelijks blad dat uitgegeven is van 1971 t/m 1999. Hierin staan heel veel waardevolle artikelen over de geschiedenis rond het leven in Oirschot en omstreken. Deze uitgaven zijn heel erg geschikt als jij uitgebreid onderzoek doet naar het leven van je voorouders. De gepubliceerde informatie gaat heel ver terug in de tijd, tot zeker rond 1300.
De jaargangen die ik in mijn bezit heb zijn bijna geheel compleet op twee delen na. Ik heb ze gekregen van een enthousiaste stamboom-onderzoeker. Mocht je interesse hebben laat het me weten.
Het eerste jaargang (1971) is een boekwerk (groen) met dikke kaft in A4-formaat. Ook 1972 t/m 1980 zijn groen en met een dikke kaft uitgevoerd in A5-formaat. Alle andere delen (1981 t/m 1999) zijn in een gele slappe kaft uitgevoerd, ook in A5-formaat.
De uitgaven die ik niet in mijn bezit heb zijn: 1994 > deel 93, 1999 > deel 112 (dit is de laatste uitgave van Campinia).
Verder zijn de meeste indexen ook aanwezig.
De uitgaven van Gens-Nostra omvatten heel veel genealogische informatie van zowel Nederland als het buitenland. Heel veel artikelen zijn aangevuld met genealogieën of kwartierstaten, maar ook heel veel familiegeschiedenis die als inspiratiebron gebruikt kan worden.
De uitgaven van Gens-Nostra die in mijn bezit zijn omvatten de jaargangen 1996 t/m 2006. Ook deze serie is niet geheel compleet.
De volgende bladen zitten er wel bij: 1996 > november t/m december, 1997 > februari t/m december, 1998 > januari t/m november, 1999 t/m 2001 > compleet, 2002 > januari t/m december behalve februari, 2003 t/m 2005 compleet, 2006 > januari t/m oktober. Ook van Gens Nostra zijn de meeste indexen aanwezig.”
Gepermenteerd is een afdelingsblad dat alle NGV-leden die een ‘bijkomend lidmaatschap’ hebben, automatisch ontvangen van zijn of haar onderzoekgebied. Hierin staan ook heel veel kwartierstaten van leden waar men zelf ook dankbaar gebruik van kan maken. Echter, let op! Verifieer altijd als het mogelijk is de genealogische informatie. Mocht dat niet kunnen zorg dan, dat je bij eventuele publicatie altijd de bron vermeld of aan kunt leveren. M.a.w., een goede bronverantwoording is in de genealogische wereld heel belangrijk en kan anderen helpen in hun zoektocht.
De afdelingsbladen (4 keer jaar) van gepermenteerd betreffende het onderzoeksgebied ‘s-Hertogenbosch & Tilburg heb ik vanaf jaargang 1 (1999) t/m jaargang 7 (2005) geheel compleet. Van jaargang 8 (2006) alleen 3 uitgaven.
Het Genealogische Tijdschrift voor Oost-Brabant (GTOB) is een driemaandelijks tijdschrift voor familiegeschiedenis. Ook hierin staan heel veel uitgewerkte genealogieën en kwartierstaten van leden. Echter, ook hier geldt, verifieer als het mogelijk is de genealogische informatie. Mocht dat niet lukken zorg dan, dat je bij eventuele publicatie altijd de bron vermeld of aan kunt leveren. M.a.w., een goede bronverantwoording is in de genealogische wereld heel belangrijk en kan anderen helpen in hun zoektocht.
Deze serie, tussen 1990 en 2005, is geheel compleet. Het betreft de jaargangen 5 t/m 20.
Het tijdschrift Computergeneaal verschijnt zes keer per jaar. Dit blad besteed aandacht aan hoe jij je genealogische gegevens het beste kunt publiceren. Tevens wordt er aandacht besteed aan de diverse computerprogramma’s die beschikbaar zijn om je gegevens op een goede en gebruiksvriendelijke manier te verwerken.
Van het tijdschrift Computergeneaal bezit ik alleen de jaren: 2003 & 2004 > januari t/m december, 2005 > februari t/m december (januari niet in mijn bezit), 2006 > februari, april en augustus.
Copyright © 1990-2024 – Ad van de Lisdonk (Oostrum-Lb).
laatst bijgewerkt op 11 augustus 2024
U bevindt zich op de homepage > https://genealogie.familievandelisdonk.nl