700 jaar familiegeschiedenis

Laatst bijgewerkt: 9 april 2020

 Schepenzegel 13 november 1515

Melis Geritsz van der Ludsdonck, alias Amelius Gerardus van der Lulsdonck wordt in de archiefstukken van het kapittel van Heusden, klooster Mariënkroon bij Heusden, klooster Mariëndonk bij Heusden en het Catharinaklooster in Heusden zeker 15 keer vermeld als schepen en zegelaar van Heusden. Een voorbeeld van zijn zegel ziet U hierboven.

Melis leefde zeker tussen 1454 en 23-8-1521 (~67 jaar). Hij was de zoon van Gerardus Gerardus van der Lulsdonck en Hillegondis Iewanus die Rode. Rond 30 december 1474 huwde hij met Adriana d.v. Johannes Terlinx. 

Op zijn zegel staat vanaf rechtsboven vermeld: . MELIS . GHERITSOEN . SCEPEN . IN . HEUSDEN . 

 


 

Een kijkje in het verleden en het heden

van de

‘familie van de Lisdonk’

en

‘familie van den Hout’

 

 

25 mei 2018 – AVG – Algemene Verordening Gegevensbescherming

Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. De AVG verplicht de beheerder van de website http://genealogie.familievandelisdonk.nl uw toestemming te vragen om persoonsgegevens te mogen verwerken in het genealogieprogramma HAZA-21 en daarna te publiceren op deze website.
In het verleden heeft U persoonsgegevens doorgegeven met de bedoeling deze te verwerken in het genoemde programma HAZA-21 en op de hiervoor genoemde website. Om deze gegevens in te zien is men reeds vanaf 1 januari 2013 verplicht op genoemde website in te loggen met een gebruikersnaam en wachtwoord. Het gaat dan vooral om levende personen.
Mocht U of iemand een reden hebben voor aanpassingen of geheel of gedeeltelijke verwijdering van de gepresenteerde genealogische informatie dan kunt U dit bekend maken via e-mail dat te vinden is onder de knop ‘Algemeen > Contact’ op deze site, of schriftelijk.

Gegevens van internet laten verwijderen. (pdf-bestand) > Bron website AVG (Autoriteit Persoonsgegevens)

Voorbeeldbrief voor correctie op website. (pdf-bestand) > Bron website AVG (Autoriteit Persoonsgegevens)

 

Copyright © 1990-2020 – Ad van de Lisdonk (Oostrum-Lb).

U bevindt zich op de website > http://genealogie.familievandelisdonk.nl

Comments are closed.