1868 - Wilhelmina van de Lisdonk (1848-1868)

Wilhelmina van de Lisdonk (~1868)

Bron: Monument van een fotograaf 

Wilhelmina van de Lisdonk werd geboren te Goirle op 3 juli 1848, als dochter van linnenfabrikant Willibrordus van de Lisdonk X Anna Maria Meijnaars. Zij is aldaar op 20-jarige leeftijd ongehuwd overleden op 23 april 1868.

De vader van Wilhelmina, Willibrordus van de Lisdonk was niet zo maar fabrikant, hij was in 1847 medeoprichter en linnenfabrikant van de naar hem en zijn broer Peter genoemde textielfabriek P. & W. van de Lisdonk. Na de dood van Willibrordus in 1848, nam zijn weduwe Adriana Maria Meijnaars de zaken waar en werd, doordat zij in gemeenschap van goederen was getrouwd en omdat er geen testament was, mede-eigenaar van de firma die haar man samen met Peter van de Lisdonk opgericht had. 

Haar moeder was nog zwanger van Wilhelmina toen vader Willibrordus van de Lisdonk op 20 maart 1848 plotseling overleed. Zij was dan ook het laatste kind van dit gezin. Twee broers van haar, Cornelis en Johannes Cornelis van de Lisdonk, werden in 1868 firmanten van de familiefirma die dan onder naam P.W. van de Lisdonk en Cie verder gaat.

 

Terug naar portretten