Tilburgseweg 5 - 7  Goirle

Deze foto laat de situatie zien in 1970, maar ter plekke van de twee rechtse panden stond voorheen de eerste zelfbedieningswinkel van de firma P. de Gruyter uit Den Bosch. Rechts daarvan, waar de auto uitkomt, is de ingang van de Molenstraat. Ter plaatse van de winkel stonden daarvoor weer twee panden, eigendom van Johannes Cornelis van de Lisdonk z.v. Willibrordus Johannes van de Lisdonk (Willeke) X Maria Theresia Eijsermans (Trees). Rechts van deze panden was nog een ruimte aanwezig, die reeds eigendom was en als fruithal gebruikt werd door voornoemde firma. Van de Lisdonk bood in 1954 zijn panden te koop aan, aan de gemeente Goirle. Maar een jaar later werd de fruithal op de hoek van de Molenstraat ook eigendom van de gemeente Goirle. Die hadden het namelijk geruild met de firma de Gruyter tegen de voormalige panden van Johannes Cornelis van de Lisdonk.

P.S. Tussen de bijzondere panden met de klok- en trapgevel stond in het begin van de 20e eeuw café 'de Nijverheid' wat in 1919 verbouwd werd tot kantoor/garenmagazijn van de fa. P.W. van de Lisdonk en Co.

Bron: Regionaal Archief Tilburg > fotocollectie & archief gemeente Goirle 1946-1971, nr.68. Genealogisch onderzoek en familiegeschiedenis door Ad van de Lisdonk (Venray).

Terug naar de 'van de Lisdonkspie'