~1891 - Catharina van de Lisdonk (1838-1891)

Catharina van de Lisdonk (~1891)

Bron: Monument van een fotograaf 

Catharina van de Lisdonk werd geboren te Goirle op 12 maart 1838, als dochter van linnenfabrikant Willibrordus van de Lisdonk X Anna Maria Meijnaars. Zij is aldaar op 21 augustus 1891 overleden. Volgens de overlijdensverklaring van dokter Govaerts uit Baarle-Nassau stief 'madame' Van Gorp aan longtering ten gevolge van suikerziekte.

Op 25 mei 1868 te Goirle trouwde Catharina met de linnenfabrikant en gemeentesecretaris Peter van Gorp. In de volksmond werd zij dan ook 'madame van Gorp-van de Lisdonk' genoemd. Peter werd op 9 december in Goirle geboren en ook hij overleed aldaar aan longtering, op 21 december 1892.

De vader van Catharina, Willibrordus van de Lisdonk was niet zo maar fabrikant, hij was in 1847 medeoprichter en linnenfabrikant van de naar hem en zijn broer Peter genoemde textielfabriek P. & W. van de Lisdonk. Na de dood van Willibrordus in 1848, nam zijn weduwe Adriana Maria Meijnaars de zaken waar en werd, doordat zij in gemeenschap van goederen was getrouwd en omdat er geen testament was, mede-eigenaar van de firma die haar man samen met Peter van de Lisdonk had opgericht. 

 

Terug naar 'Lisdonkjes'