Huize Stella wordt Stella Suites Boutique Hotel

 

Stella Suites

Stella Suites zoals het er uit moet gaan zien

 

Marleen Sala (eigenaar/beheerder 2018 t/m heden)

Huize Stella, dat vijf jaar te koop heeft gestaan, is in september 2018 verkocht en zal Stella Suites gaan heten. De monumentale en in jugendstil gebouwde villa zal omgebouwd worden tot een kleinschalig hotel met acht kamers. Het is de bedoeling dat authentieke delen bewaard blijven zoals de trappen en de bijzondere tegelvloer op de benedenverdieping. Naast de, in het souterrain gesitueerde, keuken komt een ontbijtkamer. Ook de wijnkelder wordt opgeknapt. De nieuwe eigenaar, Marleen Sala, heeft gezegd dat de historie van het pand bepalend is voor het hotel. Het hotel moet, net als de naamgeefster Sultanica (Stella) Ionescu, frivool, eigenzinnig en heel persoonlijk worden.
Heel bijzonder is dat er onder het pleisterwerk aan de buitenzijde op sommige plekken prachtige groene geglazuurde tegels te voorschijn zijn gekomen. Ook vermoedt de toekomstige eigenaar dat de villa nooit af gebouwd is geweest. Van binnenuit zijn er bogen aangelegd die bedoeld lijken te zijn als een doorgang naar de volgende vleugel. Die wordt nu gebruikt om toegang te verschaffen tot de aan te bouwen hotelkamers.
Het is de bedoeling dat in Stella Suites vanaf november 2019 overnacht kan worden. Marleen is de zesde eigenaar van deze villa.

De verkoop van de villa is niet zonder problemen verlopen. Namens de woonstichting Leystromen wilde de instelling Amarant, naast de villa en nadat het pand te koop was gezet, er 18 appartementen bouwen voor jongeren met een beperking en anderen. De vorige bewoner stapte zelfs hiervoor naar de Raad van State omdat hij bang was dat de status van het monument aangetast zou worden. Uiteindelijk is de villa dus toch verkocht om er een hotel van te maken. Hoewel dit pand een monument is mag er toch aan de achterzijde aangebouwd worden. De okergele muur met geschilderde bedrieglijk echt lijkende ramen zal moet wijken voor de toekomstige hotelkamers.

 

Stella Suites in de steigers

Stella Suites in de steigers. (20-8-2019)

 

Stella Suites in de steigers. (20-8-2019)

 

Bronverantwoording:
Goirles Belang > https://www.bd.nl/goirle/het-statige-huize-stella-in-goirle-wordt-hotel-stella-suites~a3806f70/
Goirles Belang > http://www.breda-en-alles-daaromheen.nl/eigenaar-huize-stella.htm
Brabants Dagblad (Regio) d.d. 25 april 2019 > Huize Stella wordt hotel: Stella Suites.
Foto’s: Marleen Sala (eigenaar Stella Suites).

Comments are closed.